Information om kakor (cookies)

Om kaklagen

Den 1 juli 2011 började en ny lag gälla angående kakor (eng. cookies) på webbplatser. Den innebär att besökaren på en webbplats aktivt ska samtycka till att webbplatsen använder kakor. Lagen lämnar öppet för visst tolknings- och definitionsutrymme för vilken typ av kakor och e-tjänster det gäller, samt när under webbplatsbesöket användaren ska informeras.

Läs mer om kakor på Kommunikationsmyndigheten PTS hemsida.

Kakor på den här webbplatsen

Syftet med att använda kakor på denna webbplats är för felhantering i ansökningssystemet, att kunna säkerställa att du loggat in på webbplatsen och för att du därigenom skall slippa logga in på varje ny sida du besöker samt för att kunna anpassa våra tjänster efter de användarpreferenser du angivit.

Så kan du undvika kakor

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera kakor manuellt från din hårddisk när som helst.

Väljer du att inte acceptera kakor kan vissa funktioner fortfarande användas, men du kan begränsa funktionaliteten på vissa webbsidor, till exempel kan du inte använda ansökningssystemet.