Foto Yanan Li

Stockholmspriset i kriminologi 2020 är framflyttat

Utdelningen av Stockholmspriset i kriminologi 2020 flyttas med anledning av coronapandemin.

Stockholmspriset i kriminologi 2020 är framflyttat

Mottagarna av 2020 års pris, professorerna Philip J. Cook och Franklin E. Zimring, kommer att ta emot priset vid en ceremoni i Stockholms stadshus i juni nästa år i samband med det årliga Stockholm Criminology Symposium som arrangeras av Brottsförebygganderådet. Då utdelas även 2021 års pris.

Läs mer om årets pristagare
Forskning som visar på vikten av vapenlagar belönas

Om priset
Stockholmspriset i kriminologi är ett internationellt pris som delas ut årligen.

Bakom priset står Stiftelsen Stockholmspriset i Kriminologi som grundats av svenska staten och Torsten Söderbergs Stiftelse. Priset delades ut för första gången 2006. Även några internationella organisationer bidrar på ett viktigt sätt till priset.

Priset delas ut för framstående bedrifter inom kriminologisk forskning eller för den praktiska tillämpningen av forskningsresultat avseende brottsbekämpning och främjandet av de mänskliga rättigheterna.
 
Den oberoende internationella prisjuryn leds av professorerna Lawrence W. Sherman och Jerzy Sarnecki.

Torsten Söderbergs Stiftelse och priset
Stockholmspriset i kriminologi, SU
Stockholm Criminology Symposium, tidigare års föreläsningar